فلافل یا گلوله نخود یکی از فست فودها و خوراکی هایی است که بصورت ساندویچی سرو می شود.
فلافل طعم بسیار دلچسب و خوشمزه ای دارد و کمتر کسی است که طعم فلافل زیر دندانش آمده باشد و از خوردن آن لذت نبرده باشد.
فلافل جزو غذاهایی است که بیشتر در جنوب کشورمان و شهرهای اهواز، آبادان، بندرعباس و ایلام تهیه می شود و در منطقه خاورمیانه و شهرهای دمشق و بیروت و بغداد هم طرفداران خاص خودش را دارد.
امروز قصد داریم در بخش آشپزی سایت ژولی پولی به طرز تهیه یک فلافل متفاوت به نام فلافل قارچ اشاره کنیم:
نخودها را به مدت دو تا سه روز در آب می خیسانیم و با مقداری آب می گذاریم پخته شود، قارچ ها را نیز می پزیم. (بهتراست قارچ را برای طعم دار کردن با سرکه بپزیم.)
قارچ و نخود را در میکسر ریخته تا کاملا با یکدیگر مخلوط شوند، ارده را به مواد داخل میکسر اضافه می کنیم سپس آرد نخودچی، زیره، تخم مرغ و نمک و فلفل را به میکسر می افزاییم تا کاملا با هم یکنواخت شوند.
مواد که در میکسر با هم به خوبی ترکیب شده اند را به ظرفی منتقل کرده و مقداری آرد به آن اضافه می کنیم و بهم می زنیم تا کاملا سفت شود، سپس صبر می کنیم تا مواد خودش را بگیرد.
شویدها را بر روی یک تخته خرد کرده و به مواد می افزاییم و بهم می زنیم.
روغن را در تابه ریخته و روی شعله اجاق گاز قرار ی دهیم.
با قالب فلافل زن یا با دو قاشق فلافل ها را به حالت گرد در می آوریم و در روغن قرار می دهیم تا تمام جهات آن سرخ شود.
فلافل های آماده شده را در یک دیس می چینیم و با نان سنتی و گوجه فرنگی تزیینات انجام می دهیم.
به منظور طعم دار کردن می توانید فلافل ها را با سس فلفل تند میل نمایید.