غذای خانگی سه سار چیتگر

طرز تهیه شیرینی نخودچی خانگی+ شیرینی نخودچی ویژه عید نوروز - ژولی پولی

طرز تهیه شیرینی نخودچی خانگی+ شیرینی نخودچی ویژه عید نوروز

طرز تهیه شیرینی نخودچی خانگی+ شیرینی نخودچی ویژه عید نوروز

20 اسفند 1398

شیرینی نخودچی یا نان نخودچی یکی از شیرینی های پرطرفدار ایرانی در ایام نوروز است که جزو شیرینی های سنتی قزوین به شمار می آید.

شیرینی نخودچی پای ثابت سور و سات پذیرایی از مهمان در ایام نوروز محسوب می شود و در کنار شکلات و آجیل در اکثریت خانه های ایرانیان یافت می شود.

مواد اولیه تهیه شیرینی نخودچی بسیار ساده است و اگر آرد نخودچی، خاکه قند و هل و روغن در منزل دارید می توانید به راحتی برای تهیه شیرینی نخودچی اقدام نمایید.

با بخش دسر ژولی پولی همراه باشید تا شما را با طرز تهیه شیرینی نخودچی آشنا کنیم.

در صورت تمایل مشاهده کنید: طرز تهیه شیرینی نان برنجی سوغات کرمانشاه

مواد لازم شیرینی نخودچی

مواد لازم جهت تهیه شیرینی نخودچی:

آرد نخودچی با کیفیت و نرم: یک کیلو

پودر قند یا خاکه قند: نیم کیلو

هل کوبیده یا ساییده شده: یک قاشق چایخوری

کره یا روغن جامد: نیم کیلو

زعفران در صورت تمایل: به مقدار دلخواه

کنجد، پودر پسته، خلال بادام یا پسته: به مقدار دلخواه

شیرینی نخودچی خانگی

طرز تهیه شیرینی نخودچی:

آرد نخودچی با کیفیت عالی خریداری کنید، چندین بار آرد نخودچی را از صافی عبور دهید تا کاملا یکنواخت شود.

کره یا روغن جامد را چند دقیقه در محیط بگذارید تا از حالت انجماد خارج شده و نرم شود.

بوسیله همزن یا چنگال چند دقیقه کره یا روغن جامد را هم بزنید تا کاملا نرم و یکدست شود.

پودر قند و پودر هل و در صورت تمایل وانیل را به کره اضافه کنید و کاملا بهم بزنید.

آرد نخودچی الک شده را به ترکیب کره و پودر قند و هل اضافه کنید و هم بزنید تا بصورت یک خمیر یکنواخت درآید.

یک دستکش یکبار مصرف به دست کنید و خمیر را با دست ورز دهید.

اگر تمایل دارید زعفران دم شده را در این مرحله بیافزایید و خمیر را مجددا ورز دهید تا یکدست شود.

مواد شیرینی نخودچی را در یک ظرف قرار دهید و روی آن را با یک پلاستیک فریزر بپوشانید و به مدت ۱۲ ساعت در محیط قرار دهید تا استراحت کند.

پس از اینکه خمیر استراحت کرد، آن را بر روی یک سطح مسطح به ارتفاع ۲ سانتی متر با وردنه پهن کنید.

با قالب های فلزی سایز کوچک که با مدل های مختلف شکوفه، گل، ستاره و … که دارید خمیر را قالب بزنید.

شیرینی نخودچی های قالب زده شده را در سینی فر که بر روی آن کاغذ روغنی پهن کرده اید بچینید.

کنجد، خلال بادام، خلال پسته را بر روی شیرینی نخودچی ها قرار دهید.

فر را بر روی دمای ۱۸۰ درجه سانتی گراد تنظیم نمایید.

شیرینی نخودچی ها را به مدت یکربع در فر قرار دهید تا طلایی رنگ شوند.

پس از مدت زمان مشخص شیرینی نخودچی ها را از فر خارج دهید و در محیط قرار دهید که خنک شود و آماده ی سرو کردن شود.

در صورت تمایل مشاهده کنید: طرز تهیه شیرینی میکادو یا میشکا در خانه

طرز تهیه شیرینی نخودچی خانگی

نکات لازم جهت تهیه شیرینی نخودچی:

یکی از دلایل خوب درست شدن شیرینی نخودچی تهیه آرد نخودچی مرغوب می باشد.

استفاده از زعفران و وانیل بستگی به تمایل شما ندارد و استفاده نکردن از آنها تاثیری در کیفیت شیرینی نخودچی ندارد.

دمای ۱۸۰ درجه سانتی گراد و مدت زمان یکربع پیشنهادی است، در مدتی که شیرینی نخودچی ها در فر هستند آنها را چک کنید که دچار سوختگی نشوند.

بجای استفاده از پودر قند می توانید از شکر استفاده کنید.

اگر دسترسی به قالب فلزی برای قالب زدن خمیر ندارید می توانید مواد را در کف دست به صورت گلوله های کوچک در آورید و در سینی فر بچینید.