غذای خانگی سه سار چیتگر

طرز تهیه شله زرد (دسر ویژه افطار ماه رمضان) - ژولی پولی

طرز تهیه شله زرد (دسر ویژه افطار ماه رمضان)

طرز تهیه شله زرد (دسر ویژه افطار ماه رمضان)

12 فروردین 1401

امروز می خواهیم در بخش آشپزی مجله خبری ژولی پولی شما دوستان عزیز را با یک دسر شیرین و خوشمزه ی ایرانی به نام شله زرد آشنا کنیم.

این روزها که در شرف ماه مبارک رمضان هستیم، طرز تهیه ی شله زرد خالی از لطف نیست و می تواند زینت بخش سفره های افطاری شما همراهان باشد.

مواد لازم جهت طرز تهیه شله زرد:

  1. برنج نیم کیلو
  2. شکر ۷۵۰ گرم
  3. گلاب نصف استکان
  4. زعفران یک قاشق مرباخوری
  5. خلال بادام ۱۵۰ گرم
  6. خلال پسته ۵۰ گرم
  7. دارچین ۲ قاشق غذاخوری
شله زرد ویژه ماه مبارک رمضان

طرز تهیه شله زرد:

یک شب قبل از اینکه شله زرد را تهیه کنید، برنج آن را خیس کنید تا نرم شود.

برنج را پیمانه کنید، به ازای هر پیمانه برنج دو پیمانه آب بریزید و قابلمه ای که حاوی برنج و آب را روی شعله ی اجاق گاز قرار دهید تا بجوش آید. کف روی برنج را بگیرید و منتظر بمانید تا کاملا برنج پخته شده و مغزش نرم شود.

پس از اینکه برنج کاملا پخته شد، شکر و زعفران حل شده را در آبجوش می ریزیم و مداوم برنج را هم می زنیم تا ته نگیرد و جا بیفتد.

گلاب و خلال بادام را به شله زرد اضافه می کنیم و درب شله زرد را می بندیم تا با حرارت ملایم جا بیفتد و خوش رنگ شود.

سپس شله زرد را در ظرف می کشیم و با خلال پسته و دارچین روی ظرف های شله زرد را تزیین می کنیم.

  • اگر در هنگام پختن برنج، قبل  از افزودن گلاب و خلال بادام احساس کردیم شله زرد سفت شده می توانیم دو لیوان آب گرم به آن اضافه کنیم تا بیش از حد غلیظ نشود.
  • برای سهولت و تسریع در زمان پخت شله زرد می توانید از برنج نیم دانه یا سرلاشه استفاده کنید.
  • اگر از برنج کامل استفاده می کنید زمان بیشتری طول می کشد تا برنج له شده و کاملا بپزد.
  • برای اینکه شله زرد درخشان شود می توانید از روغن مایع یا کره استفاده نمایید.
  • اگر می خواهید خیلی فوری شله زرد تهیه کنید از آرد برنج به جای برنج استفاده نمایید.
  • شله زرد یکی از دسرهای ایرانی است که علاوه بر طبخ در ماه مبارک رمضان و سفره های افطاری، در مراسم نذری ۲۸ صفر (شهادت امام حسن مجتبی (ع) و حضرت رسول (ص)) یا شب های قدر (شهادت امام علی (ع)) پخته می شود.