سس بشامل یا سس سفید یکی از سس های خوش طعم و پرطرفداری است که در آشپزی فرانسوی مورد استفاده قرار می گیرد.
البته نباید سس بشامل را انحصاری برای آشپزی فرانسه به شمار آورد، زیرا کل اروپا و ایتالیا در غذاهای خود از سس سفید بشامل استفاده می کنند.
اگر جزو طرفداران غذاهای ایتالیایی همچون پاستا و لازانیا هستید پس حتما طعم سس بشامل را چشیده اید.
طرز تهیه سس بشامل به حدی ساده است که یکبار آن را تهیه کنید، استاد درست کردن سس بشامل می شوید.
یک قاعده ی کلی برای تهیه سس بشامل وجود دارد، که از شیر، آرد و کره به نسبت مساوی باید استفاده کنید.
کره را به تابه انتقال می دهیم و آرد را به تابه می افزاییم و تفت می دهیم (تصور کنید در حال درست کردن حلوا هستید.)
شیر را گرم می کنیم و به آرامی به آرد اضافه می کنیم و در حین افزودن شیر به تابه، تند تند شیر را هم می زنیم تا مانع از گلوله شدن آرد شویم.
در پایان فلفل، نمک و پودر سیر را اضافه می کنیم.
به حدی باید سس را بهم بزنیم تا به غلظت مناسبی برسد، اگر دیدید که سس خیلی غلیظ شده است می توانید از میزان شیر بیشتری استفاده کنید.
در صورت تمایل می توانید بعد از افزودن شیر از خامه نیز استفاده کنید که کاملا سلیقه ای است.