غذای خانگی سه سار چیتگر

طرز تهیه خورش ترشی تره گیلانی - ژولی پولی

طرز تهیه خورش ترشی تره گیلانی

طرز تهیه خورش ترشی تره گیلانی

20 آذر 1398

امروز قصد داریم در بخش آشپزی مجله خبری ژولی پولی شما دوستان عزیز را با یک خورش خوش خوراک و خوش عطر گیلانی به نام ترشی تره آشنا کنیم.

میرزا قاسمی، فسنجان، مرغ ترش، باقلا قاتق، انار بیج و ترشی تره جزو غذاهای شمالی هستند که طعم بی نظیری دارند و علاوه بر مردم شمال، در شهرهای دیگر ایران نیز طرفداران بی شماری دارند.

ترشی تره یکی از خورش های گیلانی است که در کنار ماهی شور، ماهی دودی و زیتون پروده و برنج کته شده طعم دلچسبی دارد.

مواد لازم جهت تهیه خورش ترشی تره:

  1. سبزیجات معطر (تره، جعفری، گشنیز، نعناع، خالواش) ۱ کیلو
  2. آب نارنج نصف پیمانه
  3. اسفناج ۱ کیلو
  4. تخم مرغ ۴ عدد
  5. برنج ۴ قاشق غذاخوری
  6. سیر یک بوته
  7. آرد سفید ۳ قاشق مرباخوری
  8. روغن ۱۵۰ گرم
  9. پیاز متوسط ۱ عدد
  10. نمک به میزان کافی
  11. زردچوبه به میزان کافی

خورش ترشی تره

طرز تهیه خورش ترشی تره:

پیاز را خرد کنید و با کمی روغن تفت دهید و زردچوبه را به آن اضافه کنید.

برنج را با پیاز سرخ شده و مقداری آب روی شعله گاز قرار دهید تا بپزد.

سیر را خرد کنید و کمی در روغن تفت دهید.

سبزی ها را پاک کرده، بشویید و ریز خرد کنید و به سیر خرد شده اضافه کنید تا کمی سرخ شود.

سبزی و سیر خرد شده و سرخ شده را به حبوبات پخته شده بیافزایید تا کاملا با یکدیگر بپزند.

اسفناج را پاک کنید، بشویید و خرد کنید و در داخل خورش بریزید تا بپزد.

آرد را در کمی آب سرد بریزید و حل کنید و به خورش اضافه کنید و بطور منظم خورش ترشی تره را هم بزنید تا آرد در خورش گلوله گلوله نشود.

در پایان آب نارنج را به خورش بیافزایید تا خورش ترشی تره کمی بپزد.

تخم مرغ ها را در ظرفی بشکنید و کمی نمک به آن اضافه کنید و در اواخر پخت خورش به آن بیافزایید و هم بزنید.

وقتی خورش ترشی تره چند جوش زد، زیر شعله را خاموش کنید و خورش را در ظرفی سرو نمایید.

طرز تهیه خورش ترشی تره

نکات لازم در تهیه خورش ترشی تره:

  • به جای آب نارنج در صورت تمایل می توانید از آب غوره یا آب لیمو استفاده نمایید.
  • اگر از تخم مرغ هم خورده در غذا خوشتان نمی آید می توانید پس از افزودن تخم مرغ به خورش، درب ظرف را ببندید تا تخم مرغ سفت شود و خودش را بگیرد.
  • ترشی تره را می توانید با برنج به صورت کته شده یا با نان میل نمایید.
  • اگر به سبزیجات محلی گیلانی دسترسی دارید نیازی نیست از سبزیجات معطر گفته شده در بالا استفاده نمایید.
  • اگر به سبزیجات معطر و سبزیهای محلی گیلان دسترسی ندارید می توانید فقط از اسفناج استفاده نمایید.
  • طرز پخت خورش ترشی تره متفاوت است، برخی به جای برنج از حبوبات (عدس و لوبیا چیتی) و از آرد برنج بجای آرد سفید استفاده می کنند.

طرز تهیه خورش باقلا قاتق رشتی