باقلا قاتق یا باقلا خورش یکی از غذاهای خوشمزه ی خطه ی شمال و گیلان است که در اکثریت رستوران های شمالی سرو می شود.
غذاهای شمالی به دلیل طعم خوشمزه و عطر خاصی که دارند نه تنها در گیلان و رشت بلکه در کل کشور طرفداران بی شماری دارند.
باقلا قاتق، علاوه بر شهرهای شمالی در سایر شهرهای کشو هم طبخ می شود و طعم و عطرش هوش از سر هر شخصی می برد.
طرز تهیه باقلا قاتق بسیار ساده است و زمان کمی برای تهیه کردن آن لازم است، اما طعمش تا مدتها زیر دندانتان می ماند.
اول از همه به این نکته اشاره کنیم باقلا قاتق برخلاف نامش با لوبیا کشاورزی (باقلا رشتی) تهیه می شود که به زبان گیلکی به آن پاچ باقلا می گویند.
باقلا قاتق یکی از خورش های ایرانی است که به همراه پلوی کته سرو می شود.
لوبیا کشاورزی را چندین ساعت در آب بخیسانید (حدود ۵ تا ۶ ساعت) تا آب زیر پوست آن برود، سپس پوست آن را جدا کنید.
تابه ای را بر روی شعله ی اجاق گاز قرار دهید، پیاز و سیر را خرد کنید و مقداری روغن به آن اضافه نمایید.
وقتی پیاز و سیر کمی تفت داده شد، زردچوبه، شوید و لوبیا کشاورزی را اضافه نمایید تا کمی با یکدیگر تفت بخورند.
دو لیوان آب به مواد داخل تابه اضافه نمایید منتظر بمانید تا لوبیا کشاورزی پخته شود.
پس از اینکه خورش آماده شد، نمک و فلفل را به آن بیافزایید.
لوبیا کشاورزی در تایم کوتاهی می پزد پس توجه داشته باشید تا له نشود.
سپس تخم مرغ را بر روی خورش باقلا قاتق بشکنید.
اگر تمایل داشته باشید می توانید تخم مرغ ها را با مواد ترکیب کرده (بهم بزنید) یا اینکه درب تابه را ببندید تا تخم مرغ ها پخته شود و خودشان را بگیرند.
سپس خورش باقلا قاتق را در ظرفی بکشید و برای تزیین می توانید یک تخم مرغ را نیمرو کرده و بر روی آن قرار دهید.
باقلا قاتق رشتی یا باقلا قاتق با مرغانه شما آماده شده، امیدواریم آن را تهیه نمایید و در کنار اعضای خانواده تان از خوردن آن لذت ببرید.
دوستان عزیزی که به آشپزی کردن و تهیه ی غذاهای خوشمزه برای اعضای خانواده خود علاقمند هستند، می توانند با بخش آشپزی مجله خبری ژولی پولی همراه باشند و آشپزی آسان و طرز پخت غذاهای سنتی و غذاهای مدرن و غذاهای لاکچری را در این بخش بیاموزند.
از طریق بخش آشپزی مجله خبری ژولی پولی می توانید با طرز تهیه انواع سالاد، پیش غذا، غذای اصلی، دسر، فست فود، نوشیدنی ها، مربا و ترشی و … آشنا شوید.
منتظر نظرات شما همراهان عزیز هستیم.