نعنا یکی از گیاهانی است که کم و بیش همه ی مردم بخاطر طعم فوق العاده، عطر مدهوش کننده و خواصی که دارد با آن آشنا هستند.
از نعنا بخاطر عطر و طعمی که دارد در تهیه ی انواع نوشیدنی ها، چای ها، خمیردندان ها، دهان شویه ها، آدامس ها، دسرها و … استفاده می شود.
اما گیاه دیگری نیز وجود دارد که از خانواده ی نعنا است ولی از نظر شکل ظاهری و طعم با نعنا متفاوت می باشد، نام این گیاه نعنا فلفلی است که بیشتر دارای خواص دارویی و درمانی می باشد.
نام علمی نعنا فلفلی: Lamiaceae: Mentha x piperta
زیستگاه: نعنا فلفلی بومی قاره ی آسیا و اروپا است.
شکل ظاهری نعنا فلفلی: از نظر شکل ظاهری با نعنا مشابهت دارد، با این تفاوت که برگهای آن کوچکتر از نعنا است و حالت خشکی برگهای نعنا را ندارد و برگهای نعنا فلفلی منعطف تر و نرم تر از برگهای نعنا است.
طعم نعنا فلفلی: طعم نعنا فلفلی نسبت به نعنا تندتر و تیز تر است و حس خوبی را در دهان ایجاد می کند.
طبع نعنا فلفلی: از نظر مزاج شناسی نعنا فلفلی دارای طبع سرد می باشد.
اگر تمایل داشته باشید نعنا فلفلی را بصورت خشک شده دم نمایید و بصورت دمنوش مصرف کنید، دستور مصرف آن برای بزرگسالان بصورت زیر می باشد:
۲ تا ۴ گرم نعنا فلفلی در روز یا حداکثر ۳۰ گرم در هفته می توانید مصرف نمایید.
برگهای نعنا فلفلی را می توانید بصورت تازه، خرد نمایید و برای دمنوش استفاده نمایید.
آب را در قوری بریزید و توسط چای ساز یا قرار دادن روی شعله گاز به نقطه جوش برسانید، سپس آب را از روی حرارت بردارید، نعنا فلفلی خشک شده یا تازه که خرد کرده اید را به آب جوش اضافه نمایید و درب قوری یا ظرف را ببندید تا دم بکشد. (۵ تا ۱۰ دقیقه)
پس از این مدت زمان می توانید دمنوش نعناع فلفلی را نوش جان نمایید.