غذای خانگی سه سار چیتگر

خواص نعنا فلفلی و طرز تهیه دمنوش آن - ژولی پولی

خواص نعنا فلفلی و طرز تهیه دمنوش آن

خواص نعنا فلفلی و طرز تهیه دمنوش آن

23 آبان 1398

نعنا یکی از گیاهانی است که کم و بیش همه ی مردم بخاطر طعم فوق العاده، عطر مدهوش کننده و خواصی که دارد با آن آشنا هستند.

از نعنا بخاطر عطر و طعمی که دارد در تهیه ی انواع نوشیدنی ها، چای ها، خمیردندان ها، دهان شویه ها، آدامس ها، دسرها و … استفاده می شود.

اما گیاه دیگری نیز وجود دارد که از خانواده ی نعنا است ولی از نظر شکل ظاهری و طعم با نعنا متفاوت می باشد، نام این گیاه نعنا فلفلی است که بیشتر دارای خواص دارویی و درمانی می باشد.

خواص نعنا فلفلی

مشخصات نعنا فلفلی:

نام علمی نعنا فلفلی: Lamiaceae: Mentha x piperta

زیستگاه: نعنا فلفلی بومی قاره ی آسیا و اروپا است.

شکل ظاهری نعنا فلفلی: از نظر شکل ظاهری با نعنا مشابهت دارد، با این تفاوت که برگهای آن کوچکتر از نعنا است و حالت خشکی برگهای نعنا را ندارد و برگهای نعنا فلفلی منعطف تر و نرم تر از برگهای نعنا است.

طعم نعنا فلفلی: طعم نعنا فلفلی نسبت به نعنا تندتر و تیز تر است و حس خوبی را در دهان ایجاد می کند.

طبع نعنا فلفلی: از نظر مزاج شناسی نعنا فلفلی دارای طبع سرد می باشد.

تفاوت نعنا و نعنا فلفلی

خواص گیاه نعنا فلفلی:

  • نعنا فلفلی برای سیستم گوارشی بدن مفید است، تحریک کننده ترشح صفرا می باشد و موجب ترشح نمودن آنزیمهای معده می شود.
  • از منقبض شدن و گرفتگی و اسپاسم عضله های بدن جلوگیری می کند و موجب شل شدن عضله های روده بزرگ می شود. (درمان اسهال)
  • کاهش دهنده ی نفخ، حالت تهوع و استفراغ و کولیک است.
  • برای درمان ورم روده ی کوچک و معده موثر می باشد.
  • در درمان سردردهای ناشی از خستگی و سردردهای میگرنی تاثیرگذار است.
  • ضدعفونی کننده ی سیستم بدن است.
  • در درمان عفونت های برونشی موثر است.
  • از بین برنده ی استرس است و نشاط آور و شادی بخش می باشد.
  • کاهش دهنده ی وزن و برای لاغر شدن موثر است.

طرز تهیه دمنوش نعناع فلفلی

طرز تهیه دمنوش نعنا فلفلی:

اگر تمایل داشته باشید نعنا فلفلی را بصورت خشک شده دم نمایید و بصورت دمنوش مصرف کنید، دستور مصرف آن برای بزرگسالان بصورت زیر می باشد:

۲ تا ۴ گرم نعنا فلفلی در روز یا حداکثر ۳۰ گرم در هفته می توانید مصرف نمایید.

برگهای نعنا فلفلی را می توانید بصورت تازه، خرد نمایید و برای دمنوش استفاده نمایید.

آب را در قوری بریزید و توسط چای ساز یا قرار دادن روی شعله گاز به نقطه جوش برسانید، سپس آب را از روی حرارت بردارید، نعنا فلفلی خشک شده یا تازه که خرد کرده اید را به آب جوش اضافه نمایید و درب قوری یا ظرف را ببندید تا دم بکشد. (۵ تا ۱۰ دقیقه)

پس از این مدت زمان می توانید دمنوش نعناع فلفلی را نوش جان نمایید.

خواص بومادران هزار برگ و بومادران شعاعی