کاچی یکی از دسرهای خوشمزه و شیرین ایرانی است که برخی طبخ آن را فقط توسط مادربزرگ ها قبول دارند و همیشه می گویند کاچی که مادربزرگ ها در قدیم می پختند یک عطر و طعم دیگری داشت.
کاچی به دلیل دارا بودن آرد گندم، بسیار مقوی است و برای افرادی که دارای ضعف جسمانی هستند، برای زنان و دختران نوجوان در دوران قاعدگی، برای زنانی که باردار هستند یا زایمان کرده اند و … مناسب است.
کاچی را می توانید برای ماه مبارک رمضان تهیه کنید و در سفره های افطاری خود قرار دهید تا اعضای خانواده تان تقویت شوند و بتوانند با توان بیشتری در روزهای دیگر روزه بگیرند.
روغن یا کره را در قابلمه بگذارید و زیر شعله را روشن کنید تا روغن داغ شود. سپس آرد را از صافی عبور داده (الک کنید) و در روغن بریزید تا در حرارت ملایم سرخ شود و مرتب روغن را بهم بزنید تا آرد طلایی شود.
در ظرف دیگری شکر را با آب روی شعله قرار دهید تا بجوش آید و شکر در آب حل شود، سپس گلاب و زعفران حل شده را به شربت اضافه نمایید.
وقتی رنگ آرد طلایی شد، شربت را به تدریج داخل آرد سرخ شده بریزید و بهم بزنید تا آرد صاف و یکنواخت شود.
سپس زیر شعله را کم کرده و منتظر بمانید تا کاچی آرام بجوشد و به روغن بیفتد.
اگر کاچی خیلی غلیظ شده، مقداری آب داخل آن بریزید و یک جوش که زد کاچی را در ظرف بکشید.