غذای خانگی سه سار چیتگر

طرز تهیه سمنو خانگی + طرز تهیه سمنو نذری + طرز تهیه سمنو هفت سین - ژولی پولی

طرز تهیه سمنو خانگی + طرز تهیه سمنو نذری + طرز تهیه سمنو هفت سین

طرز تهیه سمنو خانگی + طرز تهیه سمنو نذری + طرز تهیه سمنو هفت سین

24 اسفند 1398

سمنو یکی از دسرهای شیرین و خوشمزه ایرانی و یکی از سین های سفره های هفت سین نوروزی است.

از سالیان سال دور بسیاری از مردم سمنو را به عنوان نذری در برخی از مناسبت ها یا برای قرار دادن در سفره هفت سین می پختند.

سمنو از شیره ی گندم و آرد تهیه می شود و دارای خواص آنتی اکسیدانی و منابع غنی کلسیم، پروتئین، پتاسیم، سدیم، آهن، ویتامین E، ویتامین B می باشد.

اگر شما هم جزو خانم هایی هستید که برای عید نوروز یا نذری می خواهید سمنو در منزل تهیه نمایید با بخش آشپزی ژولی پولی همراه باشید تا شما را با طرز تهیه سمنو خانگی آشنا کنیم.

در صورت تمایل مشاهده کنید: سریعترین سبزه عید + سبزه عید نود دقیقه ای

سبز کردن گندم برای سمنو

طریقه سبز کردن گندم برای سمنو:

گندم کامل خریداری نمایید و تمیز بشویید و در ظرفی بریزید و آب سرد روی آن بریزید.

بطوریکه سه انگشت بالای گندم، آب قرار بگیرد.

دو روز اجازه دهید تا گندم در آب بماند، در مدت دو روز چندین بار آب گندم را تعویض نمایید.

وقتی قسمت نوک گندم ها سفید رنگ شدند، دستمال نخی نازک یا پارچه تنظیفی در نظر بگیرید.

دستمال نازک را خیس کنید و دانه های گندم را در دستمال بریزید و دستمال را در یک ظرف قرار دهید.

دستمال که حاوی گندم است را در جایی که از نور آفتاب برخوردار باشد و هوای متعادلی دارد قرار دهید.

روزی دو بار با اسپری آب، دستمال نخی را مرطوب کنید یا با دست بر روی دستمال آب بریزید.

پس از دو تا سه روز ریشه های گندم که سفید رنگ هستند نمایان می شوند و در واقع گندم جوانه می زند.

وقتی گندم جوانه زد، آن را در یک ظرف پهن کنید و یک دستمال مرطوب روی آن بکشید و روزی چند بار روی دستمال نخی آب بپاشید.

وقتی گندم ها به نقره نشستند و در واقع ساقه ی آنها نقره ای رنگ شد، آماده تهیه کردن برای سمنو می باشد.

باید قبل از سبز شدن گندم، اقدام به تهیه سمنو نمایید.

در صورت تمایل مشاهده کنید: تزیین آجیل عیدنوروز

طرز تهیه سمنو برای هفت سین

طرز تهیه سمنو خانگی:

مواد لازم سمنو:

گندم یک کیلو

آرد چهار کیلو

طرز تهیه سمنو:

وقتی گندم جوانه زد و ساقه ی آن نقره ای رنگ شد، گندم های نقره ای رنگ شده را در چرخ گوشت یا میکسر بریزید یا بکوبید تا شیره ی آن در بیاید.

مقداری آب بر روی گندم چرخ شده بریزید و خوب بهم بزنید و از صافی یا سبد که سوراخ های آن کوچک است عبور دهید.

با دست گندم های میکس شده را فشار دهید تا عصاره ی گندم که شیرین است خارج شود.

شیره ی گندم را در یک ظرف بریزید و آرد را به آن اضافه نمایید و بهم بزنید تا مایه ای یکدست و صاف ایجاد شود.

ظرف را بر روی حرارت ملایم شعله قرار دهید و مداوم بهم بزنید تا جوش بیاید.

باید زمان زیادی بهم بزنید تا غلیظ و قهوه ای رنگ شود.

توجه داشته باشید سمنو نباید ته بگیرد، لحظه ای هم نزدن و غفلت موجب ته گرفتن سمنو می شود.

غلظفت سمنو باید به اندازه ماست شود، سپس آن را از روی شعله گاز بردارید و اجازه دهید خنک شود.

طرز تهیه سمنو نذری

نکات لازم جهت تهیه سمنو:

توجه داشته باشید گندم برای تهیه سمنو سبز نشود و فقط رنگ جوانه آن نقره ای و سفید بشود.

شیره گندم شیرین است، به همین دلیل سمنو نیازی به شکر و روغن ندارد.

استفاده از آرد سنگک برای تهیه سمنو بسیار مناسب می باشد.

از مغز و خلال بادام می توانید در تهیه سمنو استفاده نمایید.