غذای خانگی سه سار چیتگر

طرز تهیه دسر ماقوت+ طرز تهیه ماقوت سفید+ طرز تهیه ماقوت یزدی و ماقوت مشهدی - ژولی پولی

طرز تهیه دسر ماقوت+ طرز تهیه ماقوت سفید+ طرز تهیه ماقوت یزدی و ماقوت مشهدی

طرز تهیه دسر ماقوت+ طرز تهیه ماقوت سفید+ طرز تهیه ماقوت یزدی و ماقوت مشهدی

22 فروردین 1399

ماقوت یزدی یا ماقوت مشهدی یکی از دسرهای خوشمزه ایرانی است که شباهت بسیاری به مسقطی و حتی ژله دارد، مطمئنا شما دوستان عزیز هم با یک بار میل کردن دسر ماقوت، مشتری ثابت آن می شوید.

ماقوت را می توانید در منزل تهیه کنید و به عنوان دسر یا به عنوان میان وعده و حتی در وعده افطاری میل نمایید و از طعم و عطر دل انگیز آن لذت ببرید.

با بخش آشپزی ژولی پولی همراه باشید تا شما را با طرز تهیه دسر ماقوت آشنا نماییم.

مواد لازم جهت تهیه ماقوت:

نشاسته گل: دو قاشق غذاخوری

شکر: دو سوم فنجان

آب: دو لیوان

گلاب: نصف فنجان

زعفران: به میزان دلخواه

خلال بادام و خلال پسته: برای تزین به میزان لازم

در صورت تمایل مشاهده کنید: طرز تهیه حریره بادام برای نوزاد

طرز تهیه دسر ماقوت زعفرانی

طرز تهیه ماقوت:

نشاسته و آب سرد را در یک ظرف بریزید و با قاشق یا همزن بخوبی هم بزنید تا نشاسته در آب سرد حل شود.

توجه داشته باشید از آب گرم به هیچ وجه برای حل کردن نشاسته استفاده نکنید، زیرا موجب گلوله شدن نشاسته می شود.

آب را در ظرفی بریزید و روی شعله قرار دهید تا به جوش آید.

پس از اینکه آب به جوش آمد، نشاسته حل شده در آب سرد را بصورت آرام آرام به آب جوش بیافزایید.

در حین اینکه نشاسته را به آب می افزایید به سرعت هم بزنید تا نشاسته گلوله نشود.

به هیچ وجه نشاسته حل شده در آب را یک دفعه به آب جوش آمده اضافه نکنید زیرا نشاسته گلوله می شود.

وقتی نشاسته اضافه شده به آب، جوش آمد، شکر و زعفران دم کرده را به آن بیافزایید.

مجددا به سرعت هم بزنید تا شکر حل شود و ماقوت به جوش آید.

گلاب به دلیل عطری که دارد را در مرحله آخر بیافزایید و بگذارید در حدود دو دقیقه دیگر روی حرارت باشد، در صورت تمایل می توانید خلال بادام را نیز در این مرحله اضافه کنید.

شعله زیر دسر ماقوت را خاموش کنید و دسر را در ظرف مناسبی بریزید.

روی دسر ماقوت را با خلال پسته، خلال بادام و تیرافل رنگی می توانید تزیین کنید.

دسر ماقوت را در یخچال بگذارید تا خنک شود و آماده ی میل کردن شود.

در صورت تمایل مشاهده کنید: طرز تهیه دسر مشکوفی زعفرانی

طرز تهیه ماقوت سفید با شیر و نشاسته

طرز تهیه ماقوت سفید: (ماقوت با شیر و نشاسته)

اگر تمایل دارید ماقوت شما سفید رنگ شود و مقوی تر باشد می توانید در مرحله اول نشاسته را در شیر سرد حل کنید و بگذارید تا بجوشد، در واقع بجای استفاده از آب می توانید از شیر استفاده کنید و زعفران در تهیه ماقوت نریزید تا سفید رنگ شود.

البته توجه داشته باشید ماقوت باید شفاف و درخشان شود نه کدر و سفید رنگ!

نکات لازم تهیه دسر ماقوت:

دسر ماقوت نباید همچون مسقطی رنگ مات و کدر داشته باشد و باید شفاف و درخشان باشد.

بافت ماقوت نباید آنچنان سفت باشد که بتوانید با چاقو برش بزنید باید مثل شله زرد بافت نرمی داشته باشد.

البته اگر بنا به سلیقه ی خود دوست دارید ماقوت را برش بزنید باید اجازه دهید بیشتر بجوشد تا سفت تر شود.

استفاده از خلال بادام در تهیه دسر ماقوت بستگی به سلیقه ی شما دارد.

در تهیه ماقوت می توانید از وانیل و هل آسیاب شده نیز استفاده نمایید.