غذای خانگی سه سار چیتگر

طرز تهیه آلبالو خشکه خانگی+ روشهای خشک کردن آلبالو در خانه چیست؟ - ژولی پولی

طرز تهیه آلبالو خشکه خانگی+ روشهای خشک کردن آلبالو در خانه چیست؟

طرز تهیه آلبالو خشکه خانگی+ روشهای خشک کردن آلبالو در خانه چیست؟

25 تیر 1399

آلبالو خشکه یکی از خوشمزه ترین و پرطرفدارترین تنقلات های ایرانی است که در فصل تابستان تهیه می شود.

آلبالو خشکه را می توانید از فروشگاه ها و آجیل فروشی ها تهیه نمایید، اما در بیشتر موارد آلبالوها با روشهای بهداشتی خشک نمی شوند.

اگر شما آلبالوی خشک شده را در منزل تهیه نمایید می توانید اصول بهداشتی را در تهیه آن رعایت کنید و میزان نمک آن را نیز باب میل خودتان تنظیم کنید.

از قدیم در منزل مادربزرگها و پدربزرگها پای ثابت تنقلات کودکانه و دورهمی های خانوادگی، آلبالو خشکه هایی بود که به روش خانگی تهیه می شد.

با آشپزی ژولی پولی همراه باشید تا شما را با طرز تهیه آلبالو خشکه خانگی آشنا کنیم.

مشاهده نمایید: طرز تهیه مربای آلبالو خانگی

مواد لازم آلبالو خشکه:

آلبالو: به میزان دلخواه

نمک: به میزان لازم

روش خشک کردن آلبالو در آفتاب

طرز تهیه آلبالو خشکه در آفتاب:

آلبالوها را با آب بشویید.

سپس برگ و شاخه های آنها را جدا کنید.

مقداری نمک بر آن بزنید. (میزان دلخواه)

پارچه ای را در مقابل نور خوشید پهن نمایید و آلبالوها را بر روی پارچه بریزید.

پس از یک تا ۳ روز آلبالوها خشک می شود.

البته میزان خشک شدن آلبالوها بستگی به سلیقه ی شما دارد که آلبالوی نرم می خورید یا خیلی خشک.

بعد از اینکه آلبالوها خشک شدند، آنها را در سبدی بریزید و زیر شیر آب بگیرید و آبکشی نمایید.

مجددا مقداری نمک بر روی آن بریزید و به مدت نیم تا یکساعت در معرض نور خورشید قرار دهید.

سپس آلبالوها را در ظرف دربسته یا نایلون خشکی بریزید و در یخچال نگهداری کنید.

مشاهده نمایید: طرز تهیه ترشی آلبالو

طرز تهیه آلبالو خشکه بدون هسته

طرز تهیه آلبالو خشکه بدون هسته در آفتاب:

در این روش نیازی نیست در ابتدا آلبالوها را بشویید.

شاخه و برگها و دم های آن را جدا کنید.

پارچه ای را در آفتاب پهن کنید و آلبالوها را بر روی پارچه بریزید.

یک تا دو روز آلبالوها را در معرض نورش خورشید قرار دهید.

بعد از این مدت با کوچکترین فشاری هسته ی آلبالو خارج می شود و آسیبی نیز به آلبالو وارد نمی شود.

پس از جدا کردن هسته ها، آلبالوها را در یک سبد بریزید و زیر شیر آب قرار داده و آبکشی کنید.

سپس مقداری نمک بر روی آلبالوها بریزید و بر روی پارچه پهن نمایید تا در خانه یا در آفتاب به میزان کافی خشک شود.

تهیه آلبالو خشکه حین تهیه شربت آلبالو:

به آموزش طرز تهیه شربت آلبالو با هسته مراجعه کنید.

از آلبالوهای داخل تنظیف (پارچه تور) می توانید برای تهیه آلبالو خشکه استفاده نمایید.

آلبالوها را از تنظیف خارج کنید روی یک سینی پهن کنید و کمی نمک به آن اضافه کنید.

سینی را می توانید در معرض نور خورشید قرار دهید تا ظرف یکی دو روز خشک شود.

در این روش آلبالو خشکه ی نرم و خوش طعمی به دست می آید.

تهیه آلبالو خشکه در فر و مایکروفر

طرز تهیه آلبالو خشکه در فر و مایکروفر:

آلبالوها را بشویید.

دم و شاخ و برگ آلبالوها را جدا کنید.

آنها را در محیط قرار دهید تا آبشان برود و خشک شوند.

یک فویل روی سینی فر پهن کنید و آلبالوها را بطوریکه روی هم انباشته نشوند بر روی سینی فر بچینید.

فر را بر روی دمای ۱۲۵ درجه به مدت ۱۰ دقیقه تنظیم کنید.

وقتی یک سمت آلبالوها چروک شد، نمک بزنید و آنها را زیر و رو نمایید.

سمت دیگر آن را نیز به مدت ۱۰ دقیقه در همان دما قرار دهید.

مدت زمان تهیه آلبالو خشکه در این روش بستگی به سلیقه شما در میزان خشک شدن آلبالوها دارد.

حدود ۲ ساعت زمان لازم است تا آب آلبالو گرفته شده و خشک شود.

نکات تهیه آلبالو خشکه:

در تهیه آلبالو خشکه از آلبالوهای رسیده با سایز بزرگ استفاده نمایید، آلبالوی کال و نارس موجب تلخ شدن آلبالو خشکه می شود.

اگر آلبالو را در معرض نور خورشید خشک می کنید، بر روی آن پارچه ای نازک (تنظیف) پهن کنید تا از محیط آلودگی جذب نکند.