غذای خانگی سه سار چیتگر

شرایط نگهداری آکوبا در آپارتمان+ نگهداری شمشاد ژاپنی + نگهداری گل آکوبا رشته ای - ژولی پولی

شرایط نگهداری آکوبا در آپارتمان+ نگهداری شمشاد ژاپنی + نگهداری گل آکوبا رشته ای

شرایط نگهداری آکوبا در آپارتمان+ نگهداری شمشاد ژاپنی + نگهداری گل آکوبا رشته ای

29 اسفند 1398

آکوبا یا شمشاد ژاپنی یکی از گیاهان دارای برگهای زیباست که قابل نگهداری در محیط آپارتمانی و فضای آزاد می باشد.

آکوبا بصورت آزاد در محیط هایی که حالت صخره ای، مرطوب و سایه دارند رشد می کند و زیستگاه اصلی این گیاه کشورهای ژاپن، تایوان و چین است.

دارای برگهایی خوش رنگ است که هم بصورت درختچه در فضای آزاد کاشته و نگهداری می شود و هم در گلدان و فضاهای آپارتمانی از آن نگهداری می شود.

در باغچه و فضای آزاد دقیقا به درختچه ای با برگهای خوشرنگ تبدیل می شود و تا ارتفاع حدود ۵ متر نیز رشد می کند.

آکوبا دارای گونه های نر و ماده است که اگر در کنار یکدیگر قرار بگیرند، بارور شده و میوه هایی با رنگ قرمز بر روی گونه ی ماده نمایان می شود که این میوها برای تکثیر مورد استفاده قرار می گیرد و سمی می باشد و قابل خوردن نیست.

در برخی موارد گیاه آکوبا به دلیل برگهای رنگینی که دارد با گیاه کروتون اشتباه گرفته می شود که باید به این نکته توجه کنید.

شرایط نگهدای گیاه آپارتمانی آکوبا رشته ای مشابه با سایر انواع گیاه آکوبا می باشد.

آکوبا دارای واریته های متفاوتی است که از آن جمله می توانیم به آکوبا رشته ای، آکوبا ابلق، آکوبا سبز، آکوبا پا کوتاه و … اشاره کنیم.

مشخصات گیاه آکوبا:

نام انگلیسی: Japanese laurel

نام علمی: Aucuba sp

زیستگاه: کشورهای چین، ژاپن و تایوان

آیا برگهای آکوبا خوراکی است؟

شاید باور کردنی نباشد اما در برخی منابع اشاره شده برگهای جوان و تازه ی آکوبا بصورت پخته شده خوراکی می باشد و طعمی مشابه با اسفناج دارد در حالیکه در منابع دیگر گفته شده که برگهای آکوبا سمی است!

پس احتیاط شرط عقل است و از خوردن برگهای آکوبا خودداری کنید.

در صورت تمایل مشاهده کنید: شرایط نگهداری گیاه آپارتمانی گل سنگ

نگهداری گل آکوبا رشته ای

شرایط نگهداری گیاه آکوبا:

آبیاری:

در آبیاری گیاه آکوبا افراط نکنید، زیرا آبیاری بیش از حد مانع رسیدن اکسیژن به ریشه گیاه شده و برگهای آن سیاه و زرد رنگ می شود.

بطور کلی نمی توانیم بگوییم هفته ای دو تا سه بار به گیاه آب بدهید، چون تعداد دفعات آبیاری بستگی به دمایی دارد که گیاه را در آن نگهداری می کنید.

خاک آکوبا را با انگشتان خود لمس کنید اگر خاک گیاه خشک شده بهترین زمان برای آبیاری می باشد.

توجه داشته باشید مناسب ترین زمان برای آبیاری آکوبا، صبحگاه می باشد.

بطور کلی گل آکوبا به کم آبی مقاوم است و آبیاری بیش از حد آن را آزار می دهد ولی در کم آبی مقاومت بهتری از خودش نشان می دهد.

رطوبت:

اگر گل آکوبا را در منزل بکارید لازم است تا رطوبت مورد نیاز آن را تامین نمایید.

اما وقتی این گیاه را در محیط آزاد و در باغچه می کارید نیازی به تامین رطوبت برای گیاه ندارید زیرا رطوبت مورد نیازش را از هوای محیط و سایر گیاهان دریافت می کند.

نور:

برخی افراد تصور می کنند وقتی گفته می شود گل آکوبا محیط آزاد را بیشتر از فضای آپارتمانی دوست دارد یعنی باید در مقابل نورد مستقیم خورشید نگهداری شود!!

نور مستقیم خورشید موجب سیاه شدن برگهای گیاه می شود، پس در صورتیکه گیاه را در باغچه و محیط آزاد می کارید باید توجه داشته باشید محیطی سایه را برای کاشت آکوبا در نظر بگیرید.

شاید یکی از دلایلی که برخی می گویند آکوبا گیاهی آپارتمانی می باشد این است که به راحتی در محیط سایه و به دور از نور مستقیم خورشید از خودش مقاومت نشان می دهد و رشد خوبی خواهد داشت.

آکوبا با برگهایی ابلق مانند و سبز و طلایی نیز به محیطی روشن و پر نور برای رشد کردن دارد.

خاک:

بطور کلی جزو گیاهان مقاوم است که در هر خاکی رشد می کند، اما توجه باشید خاکی که برای کاشت آکوبا در نظر می گیرید از زهکشی خوبی برخوردار باشد و سنگین نباشد.

ترکیب خاک برگ و خاک باغچه به همراه ورمی کمپوست خاکی غنی و مناسب برای رشد آکوبا می باشد.

تکثیر:

آکوبا را از دو طریق قلمه ساقه و کاشت بذر می توانید تکثیر کنید.

فصل بهار و تابستان بهترین زمان برای تکثیر از طریق قلمه ساقه می باشد.

قلمه ای به اندازه ای حدود ۲۰ سانتی متر از گیاه اصلی جدا کنید در ترکیبی از پیت ماس، کمپوست و شن قرار دهید تا ریشه بدهد، در مدتی که منتظر هستید تا قلمه ریشه بدهد از قرار دادن آن در مقابل نور خورشید و هوای گرم خودداری کنید.

اگر آکوبا میوه داد می توانید از بذرهایی که در میوه قرار گرفته اند به منظور تکثیر گیاه استفاده نمایید.

در صورت تمایل مشاهده کنید: شرایط نگهداری گل آلاله یا آنمون

روش نگهداری شمشاد ژاپنی

آفات و بیماری های آکوبا:

برگهای آکوبا سیاه رنگ شده است:

چهار دلیل می تواند منجر به سیاه شدن برگهای آکوبا شود:

اگر آکوبا را در مقابل نور مستقیم خورشید قرار دهید برگها دچار سوختگی شده و سیاه رنگ می شود.

اگر آکوبا را بیش از حد آبیاری کنید، اکسیژن به ریشه گیاه نمی رسد و برگها سیاه رنگ می شود.

اگر بیش از حد گیاه آکوبا را کود دهید، برگهای آن دچار مسمومیت شده و سیاه رنگ می شود.

اگر گیاه دچار قارچ شود برگها و ساقه های آن سیاه رنگگ می شود که می توانید از قارچ کش استفاده کنید.

برگهای آکوبا دچار شپشک آردآلود شده است:

بخش هایی از گیاه که دچار شپشک آرد آلود شده است را با پنبه آغشته به الکل تمیز نمایید، سپس با پنبه آغشته به آب تمیز کنید و سپس بصورت هفتگی از سم کونفیدور استفاده کنید تا گیاه درمان شود.

ریشه گیاه آکوبا دچار پوسیدگی شده است:

در آبیاری آکوبا افراط کرده اید، ساقه های آن سیاه رنگ شده و ریشه آن دچار پوسیدگی شده است و محیطی برای رشد قارچ ها فراهم شده است.

از قارچ کش برای گیاه استفاده کنید و قسمت هایی از گیاه که دچار قارچ شده است را جدا کنید.