غذای خانگی سه سار چیتگر

خواص جوش شیرین چیست؟+ موارد مصرف جوش شیرین چیست؟ - ژولی پولی

خواص جوش شیرین چیست؟+ موارد مصرف جوش شیرین چیست؟

خواص جوش شیرین چیست؟+ موارد مصرف جوش شیرین چیست؟

24 فروردین 1399

جوش شیرین با نام شیمیایی بی کربنات سدیم، دارای خواص بی شماری است و در صنایع غذایی، صنایع نساجی، صنایع آرایشی و بهداشتی و درمانی، صنایع لاستیک و پلاستیک مورد استفاده قرار می گیرد.

خانم های خانه دار با جوش شیرین به خوبی آشنایی دارد و برای شستشو و تمیز کردن سطوح، لباس ها و تهیه ی کیک و شیرینی و برخی غذاها و … از جوش شیرین استفاده می کنند.

شاید باورکردنی نباشد که این پودر سفید رنگ چه خواص شگفت انگیزی دارد. با ژولی پولی همراه باشید تا شما را با جوش شیرین و خواص آن آشنا کنیم.

در صورت تمایل مشاهده کنید: خواص خوردن سیر با معده خالی

جوش شیرین چیست؟

جوش شیرین نام رایج بی کربنات سدیم می باشد. فرمول شیمیایی جوش شیرین NaHCO3 می باشد.

مصریان دوران قرون وسطی اولین افرادی بودند که به ذخایر طبیعی که عمدتا از NaHCO3 تشکیل شده بود دست یافتند، آنها از آن به عنوان صابون استفاده می کردند.

در سال ۱۹۷۱، NaHCO3 اولین بار توسط یک شیمیدان فرانسوی به نام نیکلاس لوبانک ساخته شد.

در سال ۱۸۴۶ جان دوایت و کلیسای آستین یک واحد تولیدی برای تولید جوش شیرین با استفاده از کربنات سدیم و دی اکسید کربن ایجاد کردند.

هم اکنون جوش شیرین کاربردهای زیادی در بخش های مختلف زندگی و خانه از جمله حمام، آشپزخانه و … دارد.

بی کربنات سدیم که به عنوان جوش شیرین استفاده می شود، عمدتا به دلیل تطبیق پذیری، قیمت ارزان و مفید بودن بسیار رایج است و مور مصرف عمومی قرار می گیرد.

مواد مصرف جوش شیرین چیست؟

نحوه تهیه جوش شیرین:

از فرآیند Solvay برای تولید بی کربنات سدیم و کربنات سدیم بصورت صنعتی استفاده می شود.

در این فرایند دی اکسید کربی، آب، آمونیاک و محلول آب نمک به شکل غلیظ به عنوان مواد اولیه استفاده می شود.

این فرایند عموما مورد مصرف قرار می گیرد به دلیل اینکه ارزان قیمت است و از مواد اولیه کمتری برای تولید مواد شیمیایی لازم استفاده می شود.

CO2 + H2o + NH3 + Na + → NaHCO3 + NH + 4

NaHCO3 → Na2CO3 + CO2 + H2O

مواد مصرف جوش شیرین:

برای سفید و درخشان کردن دندان ها استفاده می شود، بصورت دهانشویه و خمیر بر روی مسواک مصرف می شود.

به عنوان اسکراب و لایه بردار برای از بین بردن سلولهای مرده پوست به کار می رود.

ترکیب جوش شیرین و آب بصورت خمیر برای از بین بردن بوی نامطبوع زیر بغل استفاده می شود.

به عنوان بوگیر کفش مورد استفاده قرار می گیرد، یک نصف قاشق پودر جوش شیرین را در کفش خود بریزید و معجزه ی بوگیر بودن جوش شیرین را ببینید.

جوش شیرین میزان اسیدیته معده را کاهش می دهد.

به عنوان یک آنتی اسید برای درمان درد معده و سو هاضمه عمل می کند.

ترکیب جوش شیرین و آب نمک بصورت قرقره می تواند در درمان گلودرد، التهاب گلو و بیماری های ویروسی موثر باشد.

در فرایند شستشو به عنوان نرم کننده آب مصرف می شود.

به دلیل ایجاد کف، در خاموش کننده های آتش از آن استفاده می شود.

به عنوان یک سم برای دفع آفات مصرف می شود.

در صنایع پخت و آشپزی و شیرینی پزی بخاطر تولید دی اکسید کربن (به دلیل تجزیه  NaHCO3) به افزایش حجم خمیر کمک می کند.

در قطره های گوش، محصولات مراقبت شخصی و لوازم آرایشی و بهداشتی مورد استفاده قرار می گیرد.

از جوش شیرین برای خنثی کردن اسید استفاده می شود.

منبع