غذای خانگی سه سار چیتگر

حسین ملکی (حسین آرتیست) درگذشت+بیوگرافی - ژولی پولی

حسین ملکی (حسین آرتیست) درگذشت+بیوگرافی

حسین ملکی (حسین آرتیست) درگذشت+بیوگرافی

14 فروردین 1400

حسین ملکی (حسین آرتیست) درگذشت+بیوگرافی را در قسمت بیوگرافی هنرمندان مجله خبری ژولی پولی مشاهده نمایید.

به گزارش ژولی پولی حسین ملکی زاده ۱۳۲۰ در تهران – درگذشته ۱۴ فروردین ۱۴۰۰ مدیر فیلم‌برداری، عکاس و بازیگر بود. وی در ۱۴ فروردین ۱۴۰۰ بر اثر بیماری کبدی درگذشت.

بازیگر

قسم

بچه مهندس

رهایم نکن

از یادها رفته

پاسیو

جاده قدیم

حبیب آقا

جوانمرد

ضربه آخر

شهر خاکستری

گروهبان

ترن

شیر سنگی

گمشده

تاراج

حماسه مهران

سناتور

شیلات

عبور از میدان مین

یاد

قدغن

بوی گندم

ماهی‌ها در خاک می‌میرند

حرفه‌ای

دختر نگو، بلا بگو

هوس

سلام بر عشق

مرگ در باران

خیالاتی

طاهر

مردها و نامردها

هفت دلاور

هلوی پوست کنده

آخرین نبرد

اتل متل توتوله

احمد چوپان

اعجوبه‌ها

باشرف‌ها

حسن دینامیت

فتانه

فرار از زندگی

قمار زندگی

همیشه قهرمان

رضا چلچله

رنگین کمان

نقره داغ

مرد نامرئی

مدیر فیلم‌برداری

دردسر بزرگ

همه چی آرومه

چراغ قرمز

ورود زنده‌ها ممنوع

پاتو زمین نذار

چار چنگولی

زندگی شیرین

مدیوم

یک اشتباه کوچولو

شبی در تهران

مخمصه

گیس بریده

محاکمه

تله

تردست

سالاد فصل

شوریده

تارا و تب توت فرنگی

جنایت

تاریک خانه

سایه روشن

همکلاس

راز شب بارانی

رنگ شب

شیفته

مونس

سحرگاه پیروزی

پنجه در خاک

شاهرگ

جهنم سبز

گروگان

بی تو هرگز

بندر مه‌آلود

خانواده کوچک ما

نیاز

بازی بزرگان

فیلمبردار

شکارچی شنبه

شاهزاده ایرانی

شاهرگ

کلید ازدواج

لاک‌پشت

توطئه

خط آتش

عروسی خون

جشنواره‌ها

برنده سیمرغ بلورین بهترین عکاسی (بخش مسابقه مواد تبلیغاتی فیلم‌ها) از نهمین دوره جشنواره فیلم فجر برای فیلم ریحانه – ۱۳۶۹

عکاسی چیست؟

عکاسی یا فَرتورنِگاری یا فُتوگِرافی به انگلیسی: Photography در لغت به معنای روش عکاسی و عکسبرداری است و همچنین به عمل و شغل عکاس نیز گفته می‌شود. این هنر در اکثر زبان‌های جهان فتوگرافی خوانده می‌شود که ترکیبی از دو کلمهٔ یونانی فتو به معنی نور و گرافی به معنی ثبت یا نگارش است. بنابراین، فتوگرافی به معنای نقش کردن با نور است.

عکاسی یعنی ثبت و ایجاد یک تصویر؛ که در دو مرحله انجام می‌شود: نخست، به‌دست‌آوردن تصویر به وسیلهٔ دوربین و ثبت آن روی نگاتیو (فیلم) یا گیرنده تصویر الکترونیکی و دوم، ظاهر کردن تصویر مخفی حاصل از دوربین عکاسی و پایدارکردن آن.

در این فرایند، دریافت و ثبت نور بر روی یک سطح حساس به نور، مانند نگاتیو یا گیرنده تصویر، باعث می‌شود الگوهای نوری بازتابیده شده یا ساطع شده از اشیاء بر روی سطح حساس به نور نقره کلرید یا گیرنده تأثیرگذارد و باعث ثبت تصاویر گردد.

عکاسی دارای سه جنبهٔ علمی، صنعتی و هنری است؛ به‌عنوان یک پدیدهٔ علمی متولد شد، به‌شکل یک صنعت گسترش یافت و به عنوان هنر تثبیت شد. عکاسی توسط یک فرد کشف و تکمیل نشده‌است، بلکه نتیجهٔ تلاش بسیاری از افراد در زمینه‌های مختلف و اکتشافات و نوآوری‌های آنان در طول تاریخ است و سال‌ها قبل از اختراع عکاسی، اساس کار دوربین عکاسی وجود داشته‌است اما اولین تصویر لیتوگرافی نوری در سال ۱۸۲۲ میلادی توسط مخترع فرانسوی، ژوزف نیسه‌فور نیِپس تولید شد و پس از آن توانست عکسی دائمی از طبیعت به نام اصطبل و کبوترخانه را خلق کند. او با همکاری لوئی داگر، آزمایش‌هایی را بر ترکیبات نقره براساس یافته‌های یوهان هاینریش شولتز انجام دادند و داگر در سال ۱۸۳۷ توانست روش داگرئوتایپ را اختراع کند.

تئوری عکس رنگی سه‌رنگ، توسط جیمز کلرک ماکسول در سال ۱۸۵۵ پیشنهاد شده بود. برپایهٔ نظریهٔ او، نور مرئی از سه رنگ اساسی قرمز، سبز و آبی، تشکیل شده‌است. پس فیلمی از سه لایه ساخت که هر لایهٔ آن نسبت به یکی از سه رنگ‌های اولیه حساس بود و توانست نخستین عکس رنگی را در سال ۱۸۶۱ به ثبت برساند.

جورج ایستمن در سال ۱۸۸۴ میلادی فیلم رول را که فیلمی از جنس پلاستیک آغشته به امولسیون ژلاتینی است را ابداع کرد و با ساخت دوربین جعبه‌ای در سال ۱۸۸۸، عکاسی را برای مردم عادی مقرون به صرفه نمود و تحول مهمی در عکاسی ایجاد کرد. ادوین لند نوعی دوربین آنالوگ ظهور فیلم فوری موسوم به دوربین پولاروید را اختراع کرد که بلافاصله پس از عکسبرداری، نسخهٔ چاپ‌شدهٔ عکس را پرینت می‌کردند و عکس گرفته‌شده یک دقیقه بعد و در مدل‌های جدیدتر تا چند ثانیه بعد، قابل رویت بود.

در عکاسی آنالوگ، باید تمامی تدبیرات اعمّ از: اصلاح رنگ، نور و کنتراست را قبل از نوردهی انجام داد. چون تقریباً بعد از نوردهی و ظهور فیلم، در این خصوص کار زیادی نمی‌شود انجام داد. ظهور در عکاسی به معنای مواجهه دادن فیلم عکاسی یا کاغذ عکاسی با مواد شیمیایی است که باعث تبدیل شدن فیلم به یک تصویر منفی  نگاتیو) یا مثبت (اسلاید ، یا کاغذ به تصویر عکس می‌شود در حالی که عکاسی دیجیتال به فرایند ثبت تصاویر به وسیلهٔ دریافت و ثبت نور بر روی سطح حساس به نور سنسور الکترونیکی گفته می‌شود. الگوهای نوری بازتابیده شده یا ساطع شده از اشیاء بر روی سطح حساس به نور سنسور تأثیر می‌گذارد و باعث ثبت تصاویر می‌گردد.