امروز می خواهیم شما دوستان عزیز را با طرز تهیه سه پیش غذای خوشمزه و سالم و پر خاصیت به نام بورانی کرفس، بورانی کدو و بورانی اسفناج آشنا کنیم.
بورانی یا بُرانی یکی از پیش غذاهای خوشمزه و پر خاصیت ایرانی است که معمولا به صورت سرد در مهمانی ها سرو می شود.
جزو مواد اولیه و ثابت بورانی ماست است و یکی از سبزیجات پخته همچون کدو، اسفناج، لبو، کنگر، بادمجان، کرفس و … به آن اضافه می شود و با سایر ادویجات همچون نمک، فلفل و شوید یک ترکیب خوشمزه آماده می شود.
امروز قصد داریم شما دوستان عزیز را در بخش آشپزی مجله خبری ژولی پولی با طرز تهیه سه نوع بورانی خوشمزه و پر خاصیت آشنا کنیم.
بورانی کرفس، بورانی کدو و بورانی اسفناج برای افرادی که گیاهخوار هستند و رژیم غذایی لاغری دارند نیز مناسب می باشد و می تواند به عنوان یک وعده ی غذایی کامل مورد مصرف قرار گیرید.
طرز تهیه بورانی بادمجان |
ماست: ۱ لیوان
سیر: ۳ حبه
مغز گردو: ۲ قاشق مرباخوری (بصورت خرد شده)
کرفس: ۱ بوته
نمک: به میزان دلخواه
فلفل: به میزان کافی
کرفس ها را پاک کنید، با آب بشویید، ساقه های جوان که رنگ روشن دارند را خرد کنید، برگهای آن را نیز جدا کنید.
در یک قابلمه برگها و ساقه های خرد شده ی کرفس را بزیرید و بگذارید با دو لیوان آب بپزد تا کاملا بخارپز شود.
پس از اینکه برگها و ساقه های کرفس پخته شد، آنها را در یک سبد بریزید تا آب آن کاملا برود.
برگها و ساقه های کرفس پخته شده را در یک ظرف بریزید و با گوشتکوب خوب بکوبید تا کاملا له شود.
از میکسر نیز می توانید برای له شدن برگها و ساقه های کرفس استفاده نمایید.
سپس حبه های سیر را پوست بگیرید با رنده ی ریز، رنده نمایید.
در یک ظرف کرفس های خرد شده، سیر رنده شده، مغز گردوی خرد شده را بریزید و کاملا مخلوط نمایید.
سپس ماست را به سایر موادی که در ظرف هستند اضافه نمایید و در پایان نمک و فلفل را بیافزایید.
بورانی کرفس که آماده شده را در یک ظرف مناسب برای سرو کردن بریزید و بر روی آن را با برگها یا ساقه های کرفس و مغز گردو تزیین نمایید و در یخچال قرار دهید تا خنک شده و آماده ی صرف کردن شود.
کدوی سبز: ۸ عدد
ماست: ۱ لیوان
سیر: ۳ حبه
روغن: مقدار کم
نمک: به میزان لازم
فلفل: به میزان لازم
کدوها را بشویید، پوست بگیرید و حلقه حلقه کنید.
کدوها را با مقدار کمی روغن در تابه سرخ کنید.
سپس سیر را رنده کنید و به همراه نمک و فلفل به کدو اضافه نمایید و یک لیوان آب در آن بریزید تا کاملا کدوها با حرارت بپزد.
وقتی کدوها کاملا پخته شدند با گوشتکوب یا همزن بخوبی کدوها را له می کنیم.
سپس در یک ظرف مناسب ترکیب کدوی میکس شده با نمک و فلفل و سیر را بریزید و ماست را به آن اضافه کنید و هم بزنید.
بورانی کدو آماده شده آن را در یک ظرف مناسب سرو نمایید و روی آن را می توانید با مغز گردو تزیین کنید.
بورانی کدو را در یخچال قرار دهید تا خنک شود و طعم بهتری برای میل کردن پیدا کند.
اسفناج: ۱ کیلو
ماست: نیم کیلو
نمک: به میزان لازم
فلفل: به میزان لازم
اسفناج را پاک کنید، با آب بشویید و در آبکش بریزید تا آب آن برود.
سپس اسفناج را بصورت درشت با چاقو خرد کنید و با دو لیوان آب و کمی نمک روی شعله قرار دهید تا پخته شود.
پس از اینکه اسفناج به خوبی پخته شد، اسفناج های پخته شده را در آبکش بریزید تا آب آن برود.
سپس اسفناج پخته شده را با گوشتکوب و یا میکسر له نمایید.
اسفناج له شده را در ظرفی بریزید، نمک و فلفل را به آن اضافه کنید.
در پایان ماست را به اسفناج اضافه کنید و به خوبی هم بزنید.
بورانی اسفناج را می توانید با مغز گردو یا برگهای اسفناج خام تزیین نمایید و در یخچال قرار دهید تا خنک شود.