طرز تهیه خورشت کرفس مجلسی - ژولی پولی

طرز تهیه خورشت کرفس مجلسی

طرز تهیه خورشت کرفس مجلسی

۲۱ بهمن ۱۳۹۸

خورشت کرفس (خورش کرفس) یکی از خوش طعم ترین و لذیذترین خورش های ایرانی است که طرفداران بی شماری در شهرهای مختلف ایران دارد.

اما تهیه خورشت کرفس بستگی به سلیقه ی هر شخصی دارد، برخی خورشت کرفس با مرغ تهیه می کنند، برخی خورشت کرفس با لوبیا و بعضی دیگر خورشت کرفس با لیموعمانی و … اما همه ی این خورشت ها به نوعی خوشمزگی خاص خودشان را دارد.

کرفس یکی از گیاهانی است سرشار از خاصیت است و برای درمان انواع بیماری ها همچون روماتیسم، سرطان، کاهش فشار خون، نقرس، آرتروز، سم زدایی بدن، کاهش کلسترول خون و … موثر است.

امروز قصد داریم در بخش آشپزی مجله خبری ژولی پولی شما دوستان عزیز را با طرز تهیه خورشت کرفس آشنا کنیم.

روش تهیه خورشت کرفس با طرز تهیه خورشت کنگر و ریواس مشابه می باشد و هر کدام از این خورشت ها طعم و خواص بی نظیری دارند.

مواد لازم جهت تهیه خورشت کرفس:

گوشت بدون استخوان: نیم کیلو

کرفس: ۳ ساقه

روغن: ۱۰۰ گرم

پیاز: بزرگ یک عدد

آبلیمو: نصف فنجان

نعناع و جعفری: نیم کیلو

نعناع خشک: یک قاشق مرباخوری

زردچوبه: به میزان کافی

نمک و فلفل: به میزان لازم

عکس خورشت کرفس

طرز تهیه خورشت کرفس:

قابلمه ای را بر روی حرارت اجاق گاز قرار دهید.

روغن را در قابلمه بریزید تا کمی گرم شود.

پیاز را پوست بگیرید، بصورت نگینی خرد کنید و به روغن اضافه نمایید.

پس از اینکه پیازهای خرد شده اندکی نرم شده و تفت داده شدند.

گوشت را تکه تکه کنید و به قابلمه اضافه کیند.

گوشت را با پیاز کمی تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند.

وقتی گوشت را با پیاز تفت می دهید بوی زهم گوشت گرفته می شود.

سپس نعناع خشک را اضافه نمایید و اندکی تفت دهید.

پس از اینکه کمی نعناع خشک را تفت دادید، زردچوبه را اضافه نمایید.

اضافه کردن زردچوبه هم موجب خوشرنگ شدن خورشت کرفس می شود و هم به گرفتن بوی زهم گوشت کمک می کند.

سپس ۵ لیوان آب به گوشت اضافه نمایید تا گوشت بپزد.

طرز تهیه خورش بامیه

خورشت کرفس با مرغ

آماده سازی سبزی خورشت کرفس:

برگهای کرفس را جدا کنید، ساقه های کرفس را به اندازه ی دلخواه با چاقو خرد کنید.

نعناع و جعفری را پاک کنید، بشویید و به همراه برگهای کرفس که شسته شده خرید کنید.

ساقه های کرفس خرد را نیز بشویید و بگذارید آب سبزی ها برود

برگهای خرد شده کرفس و نعناع و جعفری را با ساقه های خرد شده ی کرفس را در تابه ای بریزید و بر روی حرارت شعله اجاق گاز قرار می دهیم تا اول آب سبزیجات کمی گرفته شود.

سپس روغن را به کرفس و سبزیجات اضافه می کنیم تا سرخ شوند.

توصیه ما به شما این است که به حدی سبزی ها را سرخ نکنید که سیاه رنگ شده و تمام خواص و ویتامین های خود را از دست بدهند.

ادامه طرز تهیه خورشت کرفس:

پس از اینکه گوشت نیم پز شد، کرفس و سبزیجات سرخ شده را به گوشت اضافه نمایید، شعله اجاق گاز را کم کنید تا خورشت کرفس به خوبی بپزد و جا بیفتد.

یکربع قبل از اینکه خورشت کرفس را سرو کنید، آبلیمو، نمک و فلفل را به خورشت اضافه کنید.

لیموعمانی در خورشت کرفس:

اگر تمایل دارید از لیموعمانی به عنوان طعم دهنده و چاشنی در خورشت کرفس استفاده نمایید، می توانید چند عدد لیمو عمانی را ۱۲ ساعت زودتر در آب خیس کنید تا تلخی پوست آن گرفته شود.

سپس با چنگال چندین سوراخ بر روی پوست لیموعمانی ایجاد کنید و در نیم ساعت آخر پخت خورشت کرفس، لیمو عمانی را به خورش اضافه نمایید.

طرز تهیه فسنجان بادمجان

خورشت کرفس با لوبیا

نکات لازم برای تهیه خورشت کرفس:

بجای آبلیمو می توانید از سایر چاشنی ها همچون آبغوره، آب نارنج، رب لیموعمانی استفاده نمایید.

استفاده از لیمو عمانی می تواند طعم خورشت کرفس را بسیار خوشمزه تر کند ولی مصرف آن بستگی به سلیقه ی شخصی شما دارد.

در سبزی کرفس که شامل نعناع و جعفری می شود، از مقادیر زیادی نعناع استفاده نکنید زیرا موجب تلخ شدن خورشت کرفس می شود. مقدار جعفری باید دو برابر نعناع باشد.

اگر گوشت خورشتی دوست ندارید می توانید از گوشت چرخ کرده بصورت کوفته قلقلی استفاده کنید. گوشت چرخ کرده را بصورت کوفته قلقلی در آورده و در روغن تفت داده و در نیم ساعت آخر پخت خورشت اضافه نمایید.

استفاده از گوشت گوسفندی نسبت به گوشت گوساله طعم بهتری را به خورش کرفس می دهد.

از زیاد سرخ کردن سبزیجات خورش کرفس بپرهیزید زیرا موجب از بین رفتن خواص سبزیجات می شود.

در صورت تمایل می توانید از لوبیا قرمز یا لوبیا چینی نیز در طبخ خورش کرفس استفاده نمایید.

اگر به گوشت قرمز علاقه ندارید می توانید از گوشت مرغ استفاده نمایید. سینه ی مرغ برای استفاده در خورشت کرفس مناسب می باشد.

در فصل بهار می توانید به منظور چاشنی برای طعم دار کردن خورشت کرفس بجای آبلیمو از گوجه سبز خرد شده استفاده نمایید.

در کنار خورشت کرفس می توانید از دورچین هایی همچون سالاد شیرازی، سبزی خوردن، ترشی، ماست و خیار و زیتون استفاده نمایید.

استفاده از نعناع خشک در تهیه خورشت کرفس دل بخواهی می باشد و بیشتر به منظور زنگار دادن و خوشرنگ کردن خورش مصرف می شود.