طرز تهیه تیل قاتق یا فسنجان بادمجان - ژولی پولی

طرز تهیه تیل قاتق یا فسنجان بادمجان

طرز تهیه تیل قاتق یا فسنجان بادمجان

۳۰ دی ۱۳۹۸

تیل قاتق یکی از خورش های خوشمزه ی مازندرانی است که شباهت بسیار زیادی به خورشت فسنجان دارد، در واقع تیل قاتق خورش فسنجان گیاهی یا خورش فسنجان بادمجان است.

فسنجان یکی از غذاهای پرطرفدار مازندرانی است که در شهرهای مختلف ایران نیز مردم آن را جزو برنامه ی غذایی خود قرار می دهند و در رستوران های معروف نیز سرو می شود.

اما در خورش فسنجان علاوه بر گردو و رب انار که مواد اولیه آن است از مرغ یا گوشت چرخ کرده (بصورت کوفته ریزه) استفاده می شود که باب میل افراد گیاه خوار نیست.

از طرفی در این اوضاع اقتصادی که قیمت گوشت و مرغ گران شده است، تهیه ی غذاهای گیاهی خیلی طرفدار پیدا کرده است.

پس با بخش آشپزی مجله خبری ژولی پولی همراه باشید تا شما دوستان عزیز را با طرز تهیه خورشت تیل قاتق یا فسنجان گیاهی آشنا کنیم.

مواد لازم جهت تهیه تیل قاتق:

بادمجان: ۳ عدد

گردو: ۲۰۰ گرم

گوجه فرنگی: ۳ عدد

سیر: یک حبه

پیاز: یک عدد

رب انار: دو قاشق غذاخوری

نمک: به میزان لازم

فلفل: به میزان لازم

زردچوبه: به میزان لازم

طرز تهیه فسنجان بادمجان

طرز تهیه تیل قاتق:

پیاز را پوست بگیرید و با چاقو بصورت نگینی خرد کنید.

پیاز را در قابلمه ای که روی شعله ی اجاق گاز قرار گرفته بریزید و کمی تفت بدهید.

سپس گردوی آسیاب شده یا گردوی چرخ شده را به پیاز اضافه نمایید و کمی تفت دهید.

سپس یک حبه سیر را پوست بگیرید و رنده کنید و به تابه بیافزایید و هم بزنید.

در این مرحله نمک، زردچوبه و فلفل سیاه را نیز اضافه کنید و مواد را با یکدیگر تفت دهید.

پوست گوجه فرنگی ها را بگیرید و به اندازه مربع های کوچک خرد کنید و به سایر مواد اضافه کنید.

سپس رب انار را به سایر مواد اضافه کنید و بهم بزنید و با سایر مواد تفت دهید تا کمی رنگ بدهد.

پس از مراحل بالا، دو لیوان آب اضافه به مواد اضافه کنید.

درب قابلمه را ببندید تا حدود ۴۵ دقیقه مواد بالا با هم بجوشند.

در پایان بادمجان ها را که پوست گرفته اید، سرخ کرده اید را به خورشت اضافه کنید.

پس از اینکه بادمجان ها را به تیل قاتق اضافه کردید، ۸ دقیقه بعد خورشت آماده ی سرو کردن می باشد.

در صورت علاقه به یادگیری غذاهای شمالی پیشنهاد می شود: طرز تهیه ترشی تره گیلانی

نکات لازم برای تهیه تیل قاتق:

نام دیگر خورش تیل قاتق، فسنجان گیاهی یا فسنجان بادمجان است.

استفاده از رب انار ترش یا شیرین یا ملس بستگی به ذائقه ی شما دارد.

بجای استفاده از گردوی آسیاب شده، می توانید از کنجد آسیاب شده استفاده کنید. (قیمت کنجد از گردو پایین تر است و قابل استفاده توسط اکثریت خانواده ها می باشد.)

برای تهیه تیل قاتق می توانید گردوها را رنده کرده یا از چرخ گوشت و آسیاب استفاده نمایید.

طرز تهیه خورشت فسنجان بادمجان بسیار ساده است و برای تهیه ی آن حدود یکساعت زمان لازم است.

در صورت تمایل می توانید بادمجان ها را بصورت حلقه ای برش بزنید و سرخ کنید تا نمای بهتری در خورش پیدا کند.

وقتی تیل قاتق را در ظرفی کشیدید می توانید برای تزیین آن از مغز گردو یا چند تکه بادمجان سرخ کرده استفاده کنید.

می توانید خورش تیل قاتق را با سبزی خوردن، سیر ترشی یا پیاز خرد کرده به عنوان دورچین میل نمایید.

تیل قاتق همچون سایر خورشهای ایرانی با برنج سرو و میل می شود.

دوستان عزیزی که به آشپزی کردن و تهیه ی غذاهای خوشمزه برای اعضای خانواده خود علاقمند هستید، می توانید با بخش آشپزی مجله خبری ژولی پولی همراه باشید و آشپزی آسان و طرز پخت غذاهای سنتی و انواع غذاهای ایرانی و غذاهای مدرن و غذاهای لاکچری را در این بخش بیاموزید.

منتظر نظرات شما همراهان عزیز هستیم.

در صورت علاقه به یادگیری غذاهای شمالی پیشنهاد می شود:  طرز تهیه باقلا قاتق رشتی