طرز تهیه ترشی نازخاتون با بادمجان کبابی+ طرز تهیه ترشی نازخاتون مازندرانی - ژولی پولی

طرز تهیه ترشی نازخاتون با بادمجان کبابی+ طرز تهیه ترشی نازخاتون مازندرانی

طرز تهیه ترشی نازخاتون با بادمجان کبابی+ طرز تهیه ترشی نازخاتون مازندرانی

۲۴ شهریور ۱۳۹۹

طرز تهیه ترشی نازخاتون مازندرانی+ طرز تهیه ترشی نازخاتون با بادمجان کبابی و آبغوره را در آشپزی ژولی پولی مشاهده نمایید.

ترشی نازخاتون یکی از ترشی های خوشمزه و پرطرفدار مازندرانی است که با بادمجان کبابی و آبغوره تهیه می شود.

طعم دلچسب این ترشی باعث شده که علاوه بر مازندران در شهرهای دیگر طرفدار داشته باشد.

ترشی نازخاتون جزو ترشی هایی است که بصورت فوری و ظرف مدت زمان نیم تا یکساعت تهیه می شود و می توانید آن را بلافاصله پس از درست کردن، میل نمایید.

در شمال ایران نازخاتون را بصورت خورشت تهیه و میل می کنند.

مشاهده نمایید: طرز تهیه ترشی لبو 

طرز تهیه ترشی نازخاتون مازندرانی

مواد لازم ترشی نازخاتون:

بادمجان: یک کیلو

سبزی های معطر خرد شده: نیم کیلو

سیاه دانه: یک قاشق

سیر رنده شده: یک بوته کوچک

فلفل سبز خرد شده: نیم کیلو

سرکه یا آبغوره: به میزان لازم

نمک: به مقدار دلخواه

مشاهده نمایید: بهترین روش کبابی کردن بادمجان

طرز تهیه ترشی نازخاتون:

ترشی نازخاتون را می توانید با بادمجان پخته شده نیز تهیه کنید اما با بادمجان کبابی طعم آن دلچسب تر می شود.

بادمجان را بدون پوست کندن، بر روی ذغال یا شعله اجاق گاز یا در فر کبابی نمایید.

پس از اینکه بادمجان ها را کبابی کردید و در محیط خنک شد، پوست آن را به آرامی جدا نمایید.

بادمجان کبابی شده را با چاقو خرد کنید (در اصطلاح ساطوری نمایید.)

در صورت تمایل می توانید بادمجان های کبابی را در چرخ گوشت یا غذاساز بریزید تا مثل ترشی لیته شود.

اما اگر از بادمجان تکه ای در ترشی خوشتان می آید، می توانید بادمجان کبابی را با چاقو خرد کنید و در تهیه ترشی نازخاتون استفاده کنید.

سیر را پوست بگیرید و حبه های آن را رنده کنید.

فلفل سبز و سبزی های معطر را با چاقو بصورت ریز خرد کنید.

در یک کاسه یا ظرف نسبتا بزرگ، بادمجان های کبابی خرد شده یا میکس شده را با سایر مواد که شامل سیر، فلفل سبز، سبزیهای معطر، نمک و سیاه دانه است، ترکیب کنید.

در ظرف های شیشه ای که برای ترشی در نظر گرفته اید، مواد ترشی نازخاتون را با قاشق بریزید.

سپس سرکه یا آبغوره را به سایر مواد اضافه نمایید و با یک قاشق از قسمت زیرین ترشی هم بزنید تا آبغوره یا سرکه به خورد ترشی برود و یکنواخت شود.

مشاهده نمایید: طرز تهیه ترشی با آب گوجه فرنگی

تهیه ترشی نازخاتون اصل

نکات لازم ترشی نازخاتون:

ترشی نازخاتون را می توانید بلافاصله پس از تهیه کردن به همراه غذا میل نمایید.

اگر ترشی نازخاتون سه تا چهار روز بماند کاملا جا می افتد و بهترین زمان برای مصرف می باشد.

در تهیه ترشی می توانید از سبزی های معطر همچون ترخون، پیازچه، نعناع، ریحان، جعفری، گشنیز و مرزه استفاده نمایید.

ترشی نازخاتون عموما با آبغوره تهیه می شود اما شما در صورت تمایل می توانید به جای آبغوره از سرکه استفاده نمایید.

البته برخی از افراد در تهیه این ترشی از ترکیب آبغوره و سرکه استفاده می کنند که بستگی به سلیقه شما دارد.

ترشی نازخاتون یکی از ترشی های محلی مازندرانی و شما می توانید از سبزی های معطر محلی این ناحیه در تهیه آن استفاده کنید.

سعی کنید در تهیه ترشی از بادمجان های بدون دانه استفاده نمایید.

در صورت تمایل می توانید در تهیه ترشی نازخاتون از گوجه فرنگی کبابی پوست گرفته و له شده استفاده کنید.

ماندگاری نازخاتون:

ماندگاری ترشی که با آبغوره تهیه می شود نسبت به سرکه کمتر است پس سعی کنید مقداری تهیه کنید که در ظرف مدت یکماه مصرف شود و آن را در یخچال نگهداری کنید.

ترشی نازخاتون با رب انار:

برخی افراد در تهیه ترشی نازخاتون از رب انار یا آب انار استفاده می کنند که سلیقه ای می باشد.

ترشی نازخاتون با کدو سبز:

اگر به بادمجان حساسیت دارید می توانید به جای بادمجان کبابی از کدو سبز پخته شده استفاده نمایید.