طرز تهیه آش رشته خانگی+ آموزش گام به گام آش رشته+ طرز تهیه آش رشته نذری - ژولی پولی

طرز تهیه آش رشته خانگی+ آموزش گام به گام آش رشته+ طرز تهیه آش رشته نذری

طرز تهیه آش رشته خانگی+ آموزش گام به گام آش رشته+ طرز تهیه آش رشته نذری

۱۲ فروردین ۱۳۹۹

آش رشته یکی از غذاهای پرطرفدار و خوشمزه ایرانی است که پای ثابت سفره ها و دورهمی های ایرانی در مهمانی های روزهای سرد زمستانی و سیزده بدر است.

آش رشته همچنین می توانید برای افطاری در ماه مبارک رمضان، مراسم های نذری، پس از سفر کردن شخصی (آش پشت پا)، پیش غذا و … تهیه نمایید و از طعم آن لذت ببرید.

مگر می شود  ایرانی باشید و آش رشته را دوست نداشته باشید، اکثریت مردم ایران در هر کجای دنیا که زندگی بکنند به آش رشته علاقه ویژه ای دارند.

اکثریت مردم آش رشته را با کشک میل می کنند، اما برخی از افراد از سرکه و ترشی به عنوان چاشنی آش رشته استفاده می کنند.

امروز قصد داریم شما دوستان عزیز را در بخش آشپزی ژولی پولی با طرز تهیه آش رشته آشنا کنیم.

مواد لازم برای تهیه آش رشته:

رشته آشی: یک کیلو و نیم

سبزی آش: ۲ کیلو

کشک ساییده: یک لیوان

حبوبات (نخود، لوبیا قرمز، لوبیا چیتی، عدس): ۷۵۰ گرم

پیاز: ۲ عدد

نمک: به میزان لازم

زردچوبه: به میزان لازم

فلفل: به میزان لازم

سیر: در صورت تمایل

نعناع خشک: ۲ قاشق غذاخوری

در صورت تمایل مشاهده کنید: طرز تهیه آش شلغم

طرز تهیه آش رشته نذری

 

طرز تهیه آش رشته:

حبوبات نفاخ هستند و می توانند برای افرادی که مشکل معده دارند آزار دهنده باشد.

بدین منظور از شب قبل نخود و لوبیا قرمز و لوبیا چیتی را با هم در یک ظرف و عدس را در یک ظرف دیگر در آب خیس نمایید.

نخود و لوبیا قرمز و لوبیا چیتی را در قابلمه ریخته و روی آن آب می ریزیم و روی شعله اجاق گاز قرار می دهیم تا پخته شوند.

پیازها را پوست گرفته، خرد کنید و در روغن سرخ نمایید و نعناع خشک به آن اضافه کرده و زردچوبه را به آن بیافزایید.

وقتی پیازهای خرد شده و نعناع کمی سرخ شدند و زردچوبه به آنها رنگ داد، به آن آب اضافه می کنیم.

سبزی آش که شامل اسفناج، جعفری، تره، گشنیز، برگ سیر است را پاک کنید، بشویید و خرد کنید.

سبزی آش خرد شده را به پیاز خرد شده و نعناع و زرچوبه اضافه کنید و  عدس را هم اضافه نمایید تا همزمان سبزی و عدس پخته شوند.

پس از اینکه سبزی و عدس پخته شد، سایر حبوبات که شامل نخود و لوبیا چیتی و لوبیا قرمز پخته شده است را بیافزایید.

پس از اینکه تمام محتویات آش رشته با یکدیگر پخته شدند، کمی نمک و فلفل و رشته خرد شده را به آش اضافه نمایید.

درب قابلمه حاوی آش رشته را نیمه باز قرار دهید تا کاملا پخته شده و جا بیفتد.

در پایان آش رشته را در ظرف بکشید و روی آن را با نعناع داغ، پیاز داغ، سیر داغ، کشک، زعفران و حبوبات پخته تزیین نمایید.

در صورت تمایل مشاهده کنید: طرز تهیه آش انار

آموزش گام به گام آش رشته

نکات لازم جهت تهیه آش رشته:

حبوبات آش رشته شامل عدس، نخود، لوبیا چیتی و لوبیا قرمز می باشد، البته برخی از افراد از لوبیا کشاورزی نیز در تهیه آش رشته استفاده می کنند.

سبزی اش رشته شامل اسفناج، جعفری، تره، گشنیز و برگ سیر می باشد.

در صورتیکه آش رشته میزان کمی لعاب داده بود، می توانید در پایان کمی آرد را در آب سرد حل کنید و به آش رشته اضافه کنید تا کمی بجوشد و لعاب بدهد.

برای اینکه آش رشته مقوی باشد می توانید از آب قلم در تهیه آن استفاده نمایید.

چون رشته و کشک خودشان دارای نمک هستند، از مقدار کمی نمک در تهیه آش رشته استفاده کنید زیرا استفاده بیش از حد از نمک، باعث شور شدن آش رشته می شود.

سبزی آش رشته را با اندازه بزرگ خرد کنید، زیرا پس از پختن سبزی های با سایز کوچک در آش رشته ناپدید می شوند.

مواد لازم که در بالا برای تهیه آش رشته به آن اشاره شده برای ۸ تا ۱۰ نفر مناسب می باشد.