. دلمه یکی از غذاهای خوشمزه و پرطرفداری است که در کشورهای خاورمیانه و آسیای مرکزی طرفداران بی شماری دارد ولی اصالتا این غذا مربوط به کشور جمهوری آذربایجان می باشد.
دلمه به طور کلی کلمه ای ترکی است و وقتی در داخل صیفی جات و سبزیجاتی همچون گوجه فرنگی، سیب زمینی، فلفل دلمه ای، برگ مو، کلم برگ و … را با موادی همچون برنج و لپه و سبزی و گوشت چرخ کرده پخت شده پر می کنید، این غذای خوشمزه و لذیذ به نام دلمه پدید می آید.
امروز می خواهیم شما دوستان و همراهان عزیز را با آموزش پخت دلمه فلفل دلمه ای آشنا کنیم:
پیاز را خرد نمایید و با گوشت چرخ کرده کمی در تابه تفت دهید (سرخ کنید)
نمک، فلفل، زردچوبه و رب گوجه رنگی را به پیاز و گوشت چرخ کرده اضافه نمایید تا خامی گوشت گرفته شود.
سپس یک لیوان آب بیافزایید تا با حرارت ملایم بپزد.
سبزی دلمه را تمیز کنید، ریز خرد نمایید و در دو سه قاشق روغن تفت دهید.
سبزی تفت داده شده را به گوشت و سایز موارد که در حال جوشیدن هستند اضافه نمایید و هم بزنید.
برنج را با لیوان آب و کمی نمک یکی دو جوش می دهید تا کاملا نرم و مغز پخت شود.
سپس برنج پخته شده را در آبکش بریزید و به مایع گوشت و سبزی اضافه نمایید و مخلوط کنید.
مایه دلمه ی آماده شده را کنار بگذارید.
فلفل دلمه ها را بشویید و سر آنها را به شکل دایره ای جدا کنید و تخمهای داخل فلفل را خارج نمایید.
داخل فلفل ها را از مایه دلمه پر نمایید و در آنها بگذارید.
دلمه ها را کنار یکدیگر در قابلمه ای قرار دهید.
یک لیوان، آب و نمک در قابلمه بریزید تا با حرارت ملایم فلفل ها بپزند.
دقت داشته باشید فلفل ها له نشوند.
وقتی فلفل ها پخته شد، دلمه ها را در دیس بچینید و تزیین نمایید.