شامی لپه یا شامی پوک یکی از غذاهای پر طرفدار گیلانی است که به عنوان غذای اصلی یا پیش غذا سرو می شود و پای ثابت سفره های افطاری گیلانی هاست… شما هم اگر یکبار این شامی خوشمزه را آماده کنید مطمئنم جزو طرفداران پر و پا قرص آن می شوید.
با ماه همراه باشید…
گوشت را تکه تکه می کنیم با پیاز و مقداری آب می گذاریم بپزد لپه را هم با کمی آب می پزیم گوشت و لپه را هم چرخ کرده تخم مرغها را در ظرفی شکسته کمی هم می زنیم بعد جوش شیرین را در دو قاشق آب سرد حل می کنیم و داخل تخم مرغ می ریزیم، زعفران را هم در یکی دو قاشق آبجوش حل کرده با کمی نمک در تخم مرغ ریخته و مایه گوشت و لپه را داخل مایه تخم مرغ می ریزیم و خوب تمام مواد را مخلوط کرده ورز می دهیم، سپس در ماهتابه روغن فراوان می ریزیم آن را روی حرارت می گذاریم تا داغ شود در این فاصله پارچه نازکی را روی نعلبکی می کشیم ته پارچه را زیر نعلبکی جمع می کنیم و با دست محکم می گیریم و از مایه شامی به اندازه یک نارنگی برمی داریم و روی پارچه که به نعلبکی کشیده ایم، به صورت دایره باز می کنیم و بعد وسط شامی را با انگشت سوراخ می کنیم و شامی را با احتیاط با دست برمی داریم و در روغن داغ می اندازیم تا سرخ شود، دو طرف شامی را سرخ می کنیم باید روغن روی شامی را بگیرد تمام مواد را به همین صورت درست می کنیم بعد شامی های سرخ شده را در دیس می چینیم و بین آنها لیمو ترش می گذاریم و با جعفری و گوجه فرنگی اطراف دیس را تزئین می کنیم.
دوستان عزیز سایت ژولی پولی، امیدواریم از طرز تهیه این شامی استفاده لازم را کرده باشید، ما را از نظرات خود آگاه سازید و با دیگر مطالب ژولی پولی همراه باشید.
شامی لپه نوش جانتان